Składniki:
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę lub półksiężyce. Podduś na oleju do miękkości. Dodaj ketchup, przecier, cukier, pieprz oraz rodzynki.
Śledzie odsącz z nadmiaru płynu i dodaj sos. Wymieszaj. Odstaw, aby smaki się połączyły. Najlepiej na całą noc.
Z notatnika dietetyka:
6 porcji. W jednej porcji (140 g)
Energia: 260 kcal
Białko: 17,1 g
Tłuszcze: 14,6 g
Węglowodany: 9,6 g
Błonnik: 1,3 g
Z notatnika toksykologa:
6 porcji. W jednej porcji (140 g)
Energia: 260 kcal
Białko: 17,1 g
Tłuszcze: 14,6 g
Węglowodany: 9,6 g
Błonnik: 1,3 g
Z notatnika toksykologa:
- Przecier pomidorowy, ketchup i olej wybieraj w opakowaniach szklanych.
- Rodzynki najlepiej kupować na wagę. Jeśli kupujesz w opakowaniu plastikowym, przesyp jak najszybciej do szklanego pojemnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz