20 marca 2017
Pasta z jarmużu
›
Zielona (więc zdrowa), bogata w intensywny smak i... wapń. Jeśli nie masz pomysłu jak przemycić dużą dawkę zieleniny do swojej codziennej di...
12 marca 2017
Krupnik
›
To jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich zup, niejednej osobie przywodzi niekoniecznie dobre wspomnienia z dzieciństwa. Pomimo to, ...
2 marca 2017
Zupa ogórkowa
›
Zupa ogórkowa to kulinarna tradycja na polskich stołach. Niepowtarzalny aromat i kwaśny smak, to nie jedyne walory tej zupy. Kiszone ogórk...
4 komentarze:
27 lutego 2017
Pomidorowa w kilku odsłonach
›
Zupa pomidorowa, to ulubiona zupa większości dzieci, a ze względu na jej prostotę w wykonaniu także wielu dorosłych. Bogata w likopen, si...
25 lutego 2017
Zdrowe kostki rosołowe
›
Wiele przepisów, także na potrawy dietetyczne, mówi o użyciu bulionu warzywnego lub drobiowego - "może być z kostki". Nie może, a ...
4 komentarze:
Tradycyjna kostka rosołowa - czy warta uwagi?
›
Skład kostki rosołowej jest często równie długi jak dla jej przydatności do spożycia. Sól ( największa ilość w produkcie ), tłuszcz roślinn...
23 stycznia 2017
Gotowanie na sypko (i szybko), bez EDC!
›
Nie wiesz jak ugotować ryż, bo do tej pory we wrzątku moczyły się plastikowe woreczki? Zrób to na sypko! I na zdrowie! Metoda jest tak s...
22 grudnia 2016
Świąteczne ciasto marchewkowo-migdałowe Oli
›
Składniki: 3 średnie marchewki 2 pomarańcze 100 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego lub laska wanilii 6 jaj 1 szklanka oleju 250 g m...
Wigilijny barszcz z pieczonych buraków
›
Składniki 3 spore czerwone buraki włoszczyzna 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu 3 ząbki czosnku ...
20 grudnia 2016
Sałatka jarzynowa
›
Składniki: 3 średnie marchewki 6 ziemniaków 2 jabłka 4 jajka 3 kiszone ogórki 100 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki dobrego maj...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer